Het is handig, als je wil afvallen, om je eten zoveel mogelijk zelf te maken. Dan leer je ook vanzelf waar je lekkerste gerechten uit bestaan. En kun je ze ook wat slanker maken. Leren koken is heel eenvoudig: veel oefenen en je wordt steeds beter. En je leert er heel veel van.

Bij het Voedingscentrum kunt je alvast stap voor stap leren koken: Klik hier.

Leer eerst alvast hoe je recepten moet lezen. Neem bijvoorbeeld dit recept: Varkenshaas met champignonsaus. Als je dit bekijkt, en denkt: ik houd niet van champignons, maak het dan anders. Maak dan de varkenshaas met de mosterdsaus uit dit recept: Verrassende kalkoen. Of een heel ander sausje, dat je wel lekker vindt.

Op die manier kun je heerlijke gerechten maken, helemaal naar jouw smaak. Schrijf ze op, dus hoe het bakken van de varkenshaas werkt en dan hoe je mosterdsaus maakt. Daar heb je dan je eerste eigen recept.

Probeer zo steeds delen van recepten samen te voegen. Binnen een week of twee wil je het liefst alles zelf maken, want je eigengemaakte gerechten zijn veel lekkerder.