- Bereidingstijd: 20Minuten
- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 398
Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara is een geliefd gerecht, maar het zit bol van de calorieën. Deze versie is een stuk slanker.
Per persoon scheelt het:
Spaghetti, 75 gram: 106 kcal - In dit gerecht ook: 106 kcal
Pancetta, 150 gram: 300 kcal - In dit gerecht baconblokjes: 125 kcal
Twee eieren: 66 kcal - In dit gerecht 1 ei: 33 kcal
Parmezaanse kaas, 100 gram: 202 kcal - In dit gerecht 2 kleine bolletjes mozarella en 50 gram parmezaanse kaas: 134 kcal
Totaal besparen: 674 - 398= 276 kcal
Een beetje pit erin
Je kunt altijd extra kruiden toevoegen aan deze spaghetti carbonara. Bieslook, peterselie of basilicum bijvoorbeeld. Of wat rode peper als je van pittig houdt.
Ingrediënten
- spaghetti - 150 gr
- baconblokjes of -reepjes - 150 gr
- knoflook - 1 teentje
- ei - 1
- geraspte parmezaanse kaas - 50 gr
- mozzarella - 2 kleine bolletjes
- peper
Bereiden
- Kook de spaghetti (beet)gaar in water - volg de aanwijzingen op het pak. Giet het af. Doe de spaghetti terug in de pan.
- Bak de baconblokjes, laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
- Klop het ei los en roer, samen met de baconblokjes, door de spaghetti. Voeg de knoflook toe en roer goed. Ze de pan nog even laag op. Roer de mozarella door de spaghetti.
- Schep op en strooi er geraspte parmezaanse kaas over.
Je kunt ook glutenvrije spaghetti nemen, dan is het gerecht glutenvrij.