Je wil heel erg graag lijnen.

Of nee, dat is het niet: je wil heel wat kilo’s kwijt. Dat lijkt misschien niet zo leuk, maar het wordt minder vervelend als het met LEKKER eten kan. Dat doen we op deze blog: lijnen met een frietje, koekjes, een speklapje, pizza, komkommer, ijs… wat maar in je opkomt. Het leuke is, dat je maar een korte tijd hoeft af te zien, terwijl je toch lekker eet.

Lijnen met lekker eten

Het is altijd belangrijk om te eten wat je lekker vindt, ook bij het afvallen. Je lichaam vindt niet voor niets iets smakelijk. Neem bijvoorbeeld zoiets simpels als smeerleverworst. Zelf heb ik daar soms enorme trek in, daarna een half jaar helemaal niet. In smeerleverworst zit vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D. Er zit natrium in, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Waarschijnlijk heeft mijn lijf dan gewoon tekort aan een van die vitamines en/of mineralen. Eten dus als je er trek in hebt.

Wat heb je nodig om te willen lijnen?

Om (veel) af te vallen, heb je wel iets nodig: de WIL om héél graag, heel veel af te vallen. We móeten naar het kleinst denkbaarste kledingmaatje toe.

Je hoeft maar een of twee maanden echt af te zien, daarna heb je niet meer het gevoel dat je op dieet bent. Het is even doorbijten, maar ook die twee maandjes gaan toch wel snel. Ik ben van maat 52 naar maat 38 gegaan. Dat kun jij ook. En stop niet bij maat 42 of 40, je dient echt alles kwijt te raken. Alleen dan is het, gek genoeg, veel eenvoudiger om het vol te houden. En pas als je eenmaal zover bent, eet je ook heel anders; dat gaat vanzelf.

Kijk rond en lijn mee

Worstel door al de tips waarmee je het lijnen echt veel makkelijker kunt maken. En kijk bij de recepten. Ook daar staan heel wat goede ideeën tussen. En: de recepten zijn gewoon heerlijk.

Foto boven: ikzelf in 2018. Foto beneden: ikzelf in 2011.