- Bereidingstijd: 30Minuten
- Porties: 2
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 260
Spiegelei op je spinazie
Spinazie is lekker, maar kan een beetje saai worden. Het ei, de kaas én de azijn maken er ineens een feestje van. De azijn geeft de spinazie een opkikkertje, je proeft het zuur niet, maar de kruiden wel. Serveer er aardappelen bij en misschien wat vlees.
Ingrediënten
- spinazie - ong. 700 gr
- azijn - klein scheutje
- eieren rauw - 2
- geraspte kaas - 50 gr
Bereiden
Als je verse spinazie gebruikt, kook deze eerst 4 tot 6 minuten in een ruime pan met weinig water en wat zout. Als het klaar is, giet er een scheutje azijn bij. Roer even en giet de spinazie af.
Doe de gekookte spinazie in een ovenschotel. Strooi er wat geraspte kaas over. Breek twee eieren over de spinazie. Strooi de rest van de geraspte kaas over de eieren en giet er heel weinig vloeibare boter overheen. Zet de schotel in de oven totdat de eieren gestold zijn en de schotel een mooi kleurtje heeft.