Er zijn niet heel veel mensen meer die een maaltijd eten zoals vroeger. Bij ons thuis werd iedere dag een soepje vooraf gegeten, dan aardappelen, groenten en vlees, en daarna een toetje. En nee, daar word je niet dikker van, maar juist dunner. Als je een licht soepje vooraf neemt, dus zonder vlees of vermicelli/pasta, kom je al aardig vol te zitten. Neem wel kleine porties van alles.

Een Hollandse pot is sowieso ideaal om mee te lijnen. Je moet er wel van houden, alhoewel op deze site kun je best lekkere varianten vinden op de Hollandse pot. En misschien lust je wel een stamppot? Makkelijk en slank. Zo lang je maar niet te veel vlees neemt.

Een voorbeeld: kervelsoep, dan kip-spiesen en tot slot wat yoghurt met aardbeien (en een beetje suiker).

Als je zwaarder eet, zoals spaghetti of chili con carne neem dan hooguit een bouillon vooraf en laat het toetje weg, of andersom. Neem van deze gerechten ook zo weinig mogelijk.