Chili con carne

Chili con carne kun je maken met  gemengd gehakt, tartaar, rundergehakt, kipgehakt, stukjes kipfilet of bacon-reepjes. Per 100 gram is gemengd gehakt (half om half) 225 calorieën, tartaar 175 calorieën, rundergehakt 215 calorieën, net zoals kipgehakt. Kipfilet heeft 110 caloriëen en bacon-reepjes 175. Als je dol bent op bruine bonen, kun je proberen zo weinig mogelijk vlees te gebruiken. Een combinatie kan natuurlijk ook: 100 gram tartaar en 100 gram kipfilet-stukjes. In zo’n eenpansgerecht merk je nauwelijks wat voor een soort vlees er gebruikt is.

Let op: een blik bruine bonen heeft meer inhoud dan een pot, misschien handig als je meer dan 2 personen aan tafel hebt. Je kunt een knoflookteentje toevoegen of een schepje uit een potje (of flesje) knoflookpaté, als je dat lekker vindt. Houd je van pittige gerechten, kun je er ook sambal bij doen, of een pepertje. Bij Chili con carne zijn ook basilicum en/of oregano erg lekker. Als je niet zo van een tomatensmaak houdt laat je de tomatenpuree of -blokjes gewoon weg.

Vloeibare margarine bevat (per 20 gram) 32 calorieën minder dan (olijf)olie. Vloeibare boter/olie is beter voor je gezondheid dan vaste boter.

Toevoegen aan Favorieten