- Bereidingstijd: 15Minuten
- Porties: 1-12
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 159
Super slanke pannenkoeken
Sinds ik glutenvrij moet eten, smaken pannenkoeken ineens heel erg lekker. En sinds ik een ei-allergie heb, zijn ze ook nog eens super-eenvoudig te maken. Je laat gewoon de eieren weg. Je mist er niets aan. En dat scheelt weer calorieën.
Natuurlijk kun je ze ook met gewone pannenkoekenmix maken, maar probeer de glutenvrije variant eens. Het werkt ook nog eens veel sneller, dat zul je merken.
Calorieën per stuk: 159.
Ingrediënten
- glutenvrije pannenkoekmix - 400 gr (of een gedeelte)
- halfvolle melk - 800 ml (of een gedeelte ervan)
- vloeibare boter/margarine - 20 gr
Bereiden
Doe 400 gram (of een gedeelte ervan) in een hoge kom. Voeg 800 ml. melk toe. Meng goed met een staafmixer of gewone mixer voor 10-15 seconden. Neem een koekenpan en voeg 20 ml vloeibare margarine/olie toe. Bak de pannenkoeken om en om totdat ze mooi geel/bruin zijn.