
- Bereidingstijd: 25Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 276
Gegrilde kip met tomaat-komkommersalsa
Een licht gerecht en toch heel smakelijk. Als je dit te weinig salsa vindt, maak gerust meer. Gebruik wel zo weinig mogelijk yoghurt, alhoewel de magere erg meevalt. Je kunt ook altijd een soepje vooraf nemen, of wat brood/toast erbij.
Ingrediënten
- kipfilet - 2 of 1 dubbele
- limoensap - 2 el
- komkommer - 1/2
- cherrytomaatjes, fijngesneden - 8
- sjalot, fijngesneden - 1
- peterselie, fijngeknipt - 1 el
- knoflook-teentje of knoflook uit een potje - 1
- Griekse yoghurt 0% vet - 75 ml
- zout/peper - naar smaak
Bereiden
Snijd het stuk komkommer door de lengte door de helft. Rasp met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de komkommer zo klein mogelijk. Leg in een kom.
Doe de fijngesneden tomaatjes bij de komkommer. Voeg de peterselie, de knoflook, het limoensap, de fijngesneden sjalot en zout en peper toe. Roer alles goed en voeg de yoghurt toe. Nog eens goed roeren. Proef en bedenk of je nog iets mist.
Kruid de kip naar smaak, gril ze ongeveer 7 minuten per kant.
Leg de kip op twee borden en leg de salsa eromheen of ernaast.