Al minstens vanaf de steentijd, zo’n 10.000 jaar geleden, at de mens vruchten, vlees/vis en planten. Ver daarvoor natuurlijk ook, supermarkten of slagers waren in die tijd niet bekend. Zover we weten dan. Vruchten waren natuurlijk erg makkelijk, met een paar bomen vol appels kon de vroegere Nederlander of Belg aardig vooruit.

Fruit is heel gezond, licht verteerbaar en lekker. Eet gewoon vaker fruit bij het afvallen – en erna. Handig is om calorierijk eten te verminderen en fruit erbij te nemen. Bijvoorbeeld: eet chili con carne met wat banaan of peer ernaast. Neem dus wat minder chili en zet er fruit bij.

Bij kip-kerrie past ananas weer goed of een blikje gemengd fruit. Maar ook perzik past er goed bij. Dus: wat minder vlees/rijst en wat vruchten erbij.

In je salades kun je ook fruit doen: salade met aardbeiden, gerookte ham en geitenkaas bijvoorbeeld. De meloen met rauwe ham ken je vast wel. Met wat feta, ui en eventueel munt maak je een heerlijke salade. Een lekkere maaltijdsalade: meloen, ham, ei, tomaat, lente-uitjes.. maak er wat moois van.

Bij de lunch kun je eens een of twee sneden brood minder nemen en wat fruit erbij. Wat druiven, een mandarijn, bessen, kersen, appels, sinaasappels, kiwi’s, pruimen, nectarines, paprika, meloen.. er zijn er genoeg. Probeer wel zo weinig mogelijk calorierijk fruit zoals banaan en avocado’s te eten. Een avocado is 358 kcal, een banaan 124 (middelgroot). Een mandarijn is bijvoorbeeld 27 kcal, een kiwi 51 en een nectarine 38. Met fruit eet je lekker tijdens het lijnen.