Overdag is het wel te doen om je dieet te volgen. ’s Avonds, hangend voor de tv is het heel wat anders. De chips, kaas, het ijs of de chocolade ligt op grijpafstand. Zorg er eerst voor dat al het lekkers niet binnen handbereik ligt. Koop zo weinig mogelijk, en leg het dan boven op zolder, in de kelder of in een kastje dat je kunt afsluiten.

Daarnaast ga je iets doen tijdens het tv-kijken. Het liefst iets met je handen. Maak een legpuzzel, houd een dagboek of scrapbook bij, doe spelletjes op je tablet of laptop, ga breien of haken, een bouwdoos in elkaar zetten, knutselen, schilderen of tekenen: zoek iets waar je geconcentreerd mee bezig kunt zijn.

Zelf wisselde ik af met knutselen, legpuzzelen, kaartjes maken, tekenen en spelletjes. Nu maak ik deze website, in de hoop dat jullie er iets aan hebben. Je komt vanzelf een hobby tegen waarbij je vergeet dat je trek in iets lekkers hebt.

Mocht je het even niet volhouden, neem een licht soepje als je hartige trek hebt of suikervrije kauwgom -met een zoete smaak- als je een zoetaanval hebt. Of zoek iets soortgelijks.

Mocht je extra hulp nodig, wordt dan lid van onze groep op Facebook. Het kost niets, we helpen je graag:

Facebook groep GewoonAfvallen