Als je wilt afvallen, eet dan zoveel mogelijk “Hollandse pot”. Er zijn vast wel gerechten die je lekker vindt. AGV wordt het ook wel genoemd: aardappelen, groenten, vlees. Zonder vlees mag natuurlijk ook.

Misschien lust je graag stamppot zuurkool, stamppot boerenkool, hutspot, spruitjes, boontjes, witlof, asperges, rodekool, bietjes, snij(boontjes), tuinbonen, wortelen… keuze genoeg. Je kunt zo’n AGV-maaltijd lekkerder maken met een lekker sausje – die vind je genoeg op deze website. Soms zijn baconreepjes lekker, zoals bij boontjes of doperwtjes.

Probeer zo veel mogelijk af te wisselen -blijf wel lekker eten-. Je eet bijvoorbeeld een dagje aardappelen met groente en vlees, de volgende dag kip-kerrie, de volgende dag een maaltijd-salade, dan weer wat pasta. Een dagje brood is ook geen ramp, neem er dan wat fruit bij. Zo verveelt het ook allemaal niet zo snel.