- Bereidingstijd: 50Minuten
- Porties: Voor 8 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 196
Yakitori
Yakitori is een Japans gerecht: kipspiesjes met een sausje. Je kunt ook wat lente-ui of bos-ui tussen de kip rijgen, dan vult het nog beter. Lekker met een broodje of bij groenten en/of rijst. Maak er wat moois van.
Per stokje: 196 calorieën.
Ingrediënten
- kip(dij)filet - 500 gr
- mirin (zoete rijstwijn) - 8 el
- sake (rijstwijn) - 4 el
- sojasaus zout (Shoyu of Ketjap asin) - 8 el
- basterdsuiker lichtbruin - 1 el
- zout - naar smaak
- satéstokjes - 8
Bereiden
Leg de satéstokjes een tijdje in het water. Snijd het vlees in stukjes, groot genoeg om aan een stokje te rijgen. Zout het en rijg ze aan de stokjes. Zet het vlees afgedekt in de koelkast.
Doe de mirin, sake, zoute sojasaus en de basterdsuiker in een (steel)pannetje. Roer goed en laat koken. Zet dan het vuur laag en laat indrogen tot een stroperig mengsel. Laat het niet zwart worden! Roer steeds.
Leg de stokjes op een grill(oven) of op de barbecue. Bestrijk de stokjes steeds met het sausje aan beide zijden. Bak tot het vlees gaar is. Het wordt plakkerig!