Probeer zoveel mogelijk grote en/of vette maaltijden te vermijden. Op deze site staan heel wat tips om het vet te vervangen, terwijl je toch lekker kan blijven eten. En eet een aantal keren per dag. En minder. Als je drie boterhammen wil eten omdat je zo’n honger hebt, eet er dan eerst eentje. Langzaam. Neem er drinken bij -caloriearm-, dat vult goed. Wacht dan even een kwartiertje. Neem, als je nog honger hebt, nog een boterham. Eet kleine hapjes en geniet er rustig van. Na de tweede stop je wel. Als het goed is zit je al aardig vol.

Neem gerust eens een tussendoortje. Een mandarijntje, een koekje, een appel of een snoepje. Eentje natuurlijk. En probeer steeds een snack te nemen met zo weinig mogelijk calorieën. Dus niet een hele reep Mars, maar 1 deelblokje chocolade. En als je dat langzaam wegknabbelt, smaakt het net zo lekker als een hele reep. Beter nog.

Uit ervaring kan ik je vertellen dat alles veel lekkerder smaakt als je aan de lijn bent. Natuurlijk, je hebt honger. Afvallen is niet leuk, maar je geniet wel veel intenser van je eten.