Gebruik je lijf op een goede manier en je kunt zelfs afvallen zonder minder te eten. Nou ja, minder eten helpt ook maar dit is ook een goede tip om nog wat extra kilootjes kwijt te raken.

Zorg dat je het koud krijgt – of warm. Dus, in de winter doe je geen dik vest aan of een trui, maar draag wat luchtigers. Het bruine vet (ja, echt) in je lijf zorgt er dan met spoed voor dat je het toch warmer krijgt. Doordat het zo flink bezig is, verbrand je heel wat. En zet de kachel wat lager.

In de zomer zorg je ervoor dat de airco niet op volle toeren draait. Als je namelijk warm hebt, val je ook af.

Uit onderzoek blijkt dat kantoormensen en dikkere mensen vrijwel geen bruin vet hebben. Mensen die buiten werken juist weer wel. Baby’s hebben ook behoorlijk wat bruin vet. Wetenschappers ontdekten dat dunnere mensen veel meer bruin vet hebben dan hun iets dikkere medemensen en dat bruine vet was ook nog eens vier keer zo actief.

Dat bruine vet kunnen we dus kweken: eet minder en zorg dat je het koud of juist warm hebt.