Afslanken door te wegen

Je hebt jezelf inmiddels gewogen. Je moet jezelf vast even verbijten, maar, je gewicht wordt straks echt heel veel minder.

Weeg ook alles, maar dan ook alles wat je eet of drinkt. Water of light-limonade hoef je niet te wegen, dat bevat geen calorieën -of hooguit 1-. Door het wegen van je drankjes en je maaltijden begrijp je snel waarom je moeilijk afvalt of waarom je teveel kilo’s aan je lijf hebt. En dan is het lijnen ook veel eenvoudiger.

Voorbeeld

Ik woog ook alles, behalve mijn koffie. Dat deed ik pas na een half jaar. Ik dronk vijf behoorlijk grote mokken op een dag. Zonder suiker, dat had ik bij een vorige lijn-poging al afgezworen. Maar met een flinke berg melkpoeder. Toen ik de melk ging wegen, kwam ik voor vijf mokken uit op 700 calorieën. Zonde! Nu vind ik koffie zonder melk afschuwelijk, dus ben ik overgegaan op het koken van halfvolle melk. Lekker opschuimen en cacao erover. Gek genoeg heeft zo’n heerlijke mok koffie veel minder calorieën. Dus, ik drink nog smakelijkere koffie dan vroeger, en het zijn veel minder calorieën.

Zo heb ik heel veel voorbeelden. Als je veel bewuster eet, zul je zien dat je makkelijker afvalt en ook nog lekkerder eet.

Grote of kleine ogen

Let op: als je kilo’s te veel hebt, lijkt alles heel klein. Vraag me niet hoe het komt, maar zo is het. Als ik vlees had gekocht en ik wilde wat invriezen, woog ik het. Vooraf dacht ik: dat is een onsje of zo. Dat onsje vlees bleken er dus twee te zijn. Dus: door de helft en apart invriezen.

Nu ik weer slank ben werkt het precies andersom. Als ik denk: het is wel 150 gram vlees, blijkt het hooguit een ons te zijn. Je ziet: je ogen worden ook vanzelf kleiner als je slanker bent.

Tips bij het afvallen

Op deze site lees je heel veel van dit soort handige tips om op je calorieën te bezuinigen. Vaak eet of drink je nog lekkerder ook. Begin met lijnen en lees alle tips, dan is het afvallen lang zo moeilijk niet.