Maak een feestje van het afvallen. Tussen je oren valt dat nog niet mee, maar de tips op deze site maken het alvast een stuk eenvoudiger.

Als je zoveel mogelijk zelf maakt, smaakt je eten -na even oefenen- veel lekkerder. Neem kleine hapjes, kauw goed. En neem vooral de tijd om te eten. Ga niet met een bord op schoot eten, maar dek de tafel. En niet alleen met twee borden, twee messen en twee vorken -en/of lepels-, maar maak het echt mooi. Kaarsjes erbij, wat bloemen erbij. Gebruik je mooie servies, en zet er een etagere bij.

Maak de borden ook mooi op. Wat kruiden, tomaatjes en dergelijke laat het er al zo vrolijk uit zien.

Als je het eten zo serveert, smaakt het nog veel beter. En, als je honger hebt, is het net alsof alles door de beste kok ter wereld is gemaakt. Het spreekwoord luidt niet voor niets: Honger maakt rauwe bonen zoet.