Zoals al eerder gezegd: het maakt helemaal niet uit wat je eet als je lijnt. Als je maar lijnt. Het is beter om twintig kilo lichter te worden met ongezond eten dan zwaarlijvig te zijn. En de omslag naar -wat- gezonder eten komt vanzelf naarmate je slanker wordt.

In de tijd dat ik nog 109 kilo woog kon ik verlangen naar een speklapje. Of twee. En friet, dat lustte ik vrijwel dagelijks. Nu wil ik nooit meer een speklapje. Nou ja, eens per jaar eet ik eens wat. Het is nog wel lekker, maar lang niet zo als vroeger. Friet eet ik wel wekelijks, maar ik verlang er niet meer naar. Spareribs: ik lust ze niet eens meer. Vroeger liep het water me uit de mond.

Het gaat dus allemaal vanzelf, als je maar genoeg lijnt. En helemaal naar je streefgewicht: een perfect BMI. Tegen de tijd dat je daar bent, eet je vanzelf veel gezonder. En veel minder.

Vergeet niet om vooral steeds ander eten te proberen. Je smaakt verandert namelijk constant.