Helaas, een echt wondermiddel bestaat er niet om van je kilo’s af te komen. Maar, havermout komt wel in de buurt.

Havermout helpt bijvoorbeeld het LDL-cholestorolgehalte in het bloed te verlagen. Dat zorgt er voor dat er minder risico bestaat op hart- en vaatziekten.

Mij hielp havermoutpap om mijn extra 40 kilo kwijt te raken. ’s Ochtends at ik meestal niet, ’s middags havermoutpap. Ik nam er wel vaak iets te ‘snoepen’ bij. Een mandarijntje, een paar dunne plakjes kaas, een gekookt ei of iets dergelijks. ’s Avonds at ik gewoon, maar wel minder.

De havermout zorgde ervoor dat ik vol zat, pas net voor het avondeten kreeg ik pas honger.

Als ik nu een kilootje te zwaar ben, neem ik meteen een paar dagen havermoutpap ’s middags. En dan ben ik met twee, drie dagen mijn kilo al weer kwijt.

Het recept:

Havermoutpap