Iedereen weet dat beweging belangrijk is voor een lichaam. Je moet ook vooral niet stil blijven zitten, maar van bewegen alleen val je dus helemaal niet af.

Dat blijkt uit onderzoek van een internationaal team. Na nauwkeurig onderzoek bleek dat bij proefpersonen die normaal vrijwel niet sportten, wel een beetje afvielen na wat extra inspanning: ongeveer 200 calorieën per dag. Zeer actieve proefpersonen vielen helemaal niet af.

Het blijkt dat ons lichaam zich aanpast bij extra inspanning. Er wordt dan eenvoudig minder energie gebruikt. Beweging is natuurlijk wel heel goed voor je lijf. Ga gewoon wandelen. En doe de ene dag meer dan de andere, dan went je lichaam er niet zo snel aan. Dat geldt overigens ook voor lijnen: eet altijd een dag in de week wat meer.

Kortom: als je wilt afvallen moet je echt minder eten, ook als je (veel) beweegt.