Er is goed nieuws voor zoetekauwen. Dr. Jakubowicz heeft onderzoek gedaan waarom het voor iedereen zo moeilijk is om hun gewicht te behouden na een dieet. Daniela kwam er achter dat als je iedere ochtend iets zoets eet, zoals koekjes, cake of chocola, je na een paar dagen niet meer taalt naar zoetigheid in de middag en avond.

Daniela deed onderzoek onder 193 mensen met overgewicht. De helft at een koolhydraat-arm ontbijt en werd op dieet gezet. De andere helft at veel proteïnen en zoet als ontbijt. Ook zij werden op dieet gezet. Na 4 maanden waren beide groepen ongeveer hetzelfde gewicht verloren. Vreemd genoeg had de groep die een koolhydraat-arm ontbijt nuttigden moeite om op gewicht te blijven, doordat ze ’s middags en ’s avonds wilden snoepen. De andere groep die een zoet ontbijt at, bleef wel keurig op gewicht. Sommigen ervan verloren zelfs nog meer gewicht.

Uit het onderzoek bleek ook dat door het eten van chocolade in de ochtend, men minder verslaafd raakt aan dit verrukkelijke snoepgoed.

Dus: ’s ochtends snoepen, dan heb je de rest van de dag genoeg. En dat lijnt een stuk eenvoudiger.