
- Bereidingstijd: 20Minuten
- Porties: Voor 2 personen
Voedingswaarden per persoon (portie)
- Calorieën: 250
Gevulde gehaktbal
Een gehaktbal is natuurlijk behoorlijk vet, maar ook daar kunnen we iets aan doen. Een gehaktbal met ei en paneermeel of brood, bereid in boter of olie is al snel 338 calorieën - per 110 gram.
Neem dus mager rundergehakt, tijdens het lijnen laten we de paneermeel en het ei weg. Het maakt niet uit, deze bal wordt toch heerlijk. Met de vulling wordt deze gehaktbal zo'n 250 calorieën.
Deze ballen kun je ook in klein formaat als snack, hapje of buffet-hapje nemen.
Ik gebruik vaak zout, peper, kerriepoeder, paprikapoeder en wat mosterd in het gehakt. Gebruik kruiden die jij lekker vindt.
Ingrediënten
- mager rundergehakt - 180gr
- jong belegen kaas - 20 gr
- peper/zout - naar smaak
- kerriepoeder - 1 tl
- paprikapoeder - 1 tl
- mosterd - 1 tl
- ketjap manis
Bereiden
Doe het gehakt in een kom en doe er een twee theelepels ketjap manis bij. Doe er zout/peper in en de overige kruiden. Maak twee platte schijven. Snijd twee blokjes kaas, ieder 10 gram. Zet het blokje kaas op de gehaktballen en vouw de gehaktbal zo goed mogelijk dicht. Zorg dat er geen gaatjes inzitten.
Verwarm je airfryer voor op 200 graden. Bak de ballen 8 minuten. Zet de airfryer dan op 150 graden en bak ze dan nog eens 7 minuten.
Als je een (elektrische) barbecue of grillplaat gebruikt, maak de ballen dan zo plat als een hamburger. Laat de bbq of grillplaat voorverwarmen. Maak dan ook geen blokjes, maar plakjes kaas voor in het gehakt. Bak de gehaktballen (hamburgers) op iedere kant ongeveer 7 minuten.